Vi lærer om verdensrommet……..og slanger

Vi arbeider for tiden med verdensrommet på mellomtrinnet. I dag har vi brukt programmet Stellarium. Dette er et program på pc som viser stjernehimmelen slik den er. Elevene fikk i oppgave å finne ulike planeter, og å finne ut hvilke vi kunne se i kveld. De fikk også sett hvordan stjernehimmelen så ut den dagen de ble født. Noen fant også informasjon på internett om solformørkelser. De plottet dato, tid og lokalitet inn i programmet og fikk dermed se formørkelsen på pc.
Etterpå laget vi solsystemet vårt i målestokk. Planetene ble formet i rett størrelse i forhold til sola. Vi festet planetene på pinner og plasserte dem ut på tomta i rett avstand til hverandre. Dette er en nyttig og god måte for å få litt forståelse om hvor store avstander vi har i solsystemet vårt. Her ble det også mye matematikk, noe som er veldig bra.

Vi har lært en regle for å huske på hvilke planeter vi har i solsystemet vårt, og hvilken rekkefølge de står i forhold til sola. NB! Den må leses med Vea-dialekt. Me Ville Jo Mata Julius Sa U Nelly. -Merkur Venus Jorda Mars Jupiter Saturn Uranus Neptun

Her studerese stjernehimmelen på Stellarium
Her studerese stjernehimmelen på Stellarium

bilde8

Vi måtte ut av porten for å plassere den siste planeten
Vi måtte ut av porten for å plassere den siste planeten

bilde4

På vei tilbake til skolen fikk vi se en slange som Gunstein akkurat hadde drept
På vei tilbake til skolen fikk vi se en slange som Gunstein akkurat hadde drept

bilde7

Reklame