Leirskole

DSCF2314

Mandag 7. mars var endelig dagen der. Hele skolen skulle dra på leirskole. Vi skulle campe i 3 netter og få mange nye opplevelser sammen.

Etter å ha pakket i bilene kjørte vi ut av Nairobi og nordover mot Nanyuki, som er en by som ligger like ved Mount Kenya, Kenyas høyeste og Afrikas nest høyeste fjell. Været var strålende – helt til vi nærmet oss målet for dagen. Vi skulle tilbringe første natt i Ol Pejeta National Park, og veien inn dit kunne vært bedre. Et lite stykke med utrolig glatt og gjørmete vei gjorde sitt til at vi brukte en time ekstra. Først måtte en bil foran oss hjelpes videre etter at den hadde satt seg fast. Flere av våre biler fikk også problemer og havnet i grøfta. Vi kom oss etter hvert videre, med litt hjelp av en traktor.

Etter en god, kanskje litt kort, natt stod safari i parken på programmet. Vi så mange dyr, blant annet Grevy’s sebra, som ikke er så vanlig. Noe som er enda sjeldnere er en neshornart kalt Northern White Rhino. Denne finnes det desverre bare tre gjenlevende igjen av, alle i Ol Pejeta. I tillegg fikk vi se en blind Black Rhino og sjimpanser.

Fra Ol Pejeta bar det videre til Ngare Ndare, en skog litt lengre nordover. Her skulle vi tilbringe de to siste nettene. I likhet med den første dagen hadde vi ikke mer tid enn nødvendig til å få satt opp telt og laget og spist middag.

Dagen etter gikk vi en tur i den fine skogen, inn til en elv der vi kunne bade. På veien så vi masse elefantbæsj. Senere på dagen gikk vi en tur på noen broer som var festet oppe i tretoppene.

Utpå ettermiddagen begynte det å regne, noe som skulle vise seg ikke skulle stoppe på en stund. Noen av elevene fant ut at teltet ikke var helt tett, så noen tilbragte siste natt i bilen.

Men uansett vær, vi hadde en utrolig fin tur!

Reklame